Gent verkent de Champagnestreek

Proeven van enkele excellente champagnes bij Vadin-Plateau, onder het alziend oog van monnik Dom Pérignon. 

Proeven van enkele excellente champagnes bij Vadin-Plateau, onder het alziend oog van monnik Dom Pérignon. 

Al geruime tijd bestond in onze afdeling de interesse om een reisje naar de Champagnestreek te organiseren. Het najaar was het uitgelezen moment: genieten van een nazomer, de eerste oogsten zijn binnen en er is voor elk wat wils in de streek. 

Op zaterdag bezochten we 2 wijnboeren. Een bekender merk, Champagne Mercier, en een kleinere boer, Vadin Plateau. Beide bezoeken gingen uiteraard gepaard met de enkele degustaties. Een prachtige, geïmproviseerde picknick aan de gîte als lunch was puur genieten. Ook s'avonds werd het culinaire luik niet over het hoofd gezien met een bezoek aan een gerenommeerd Italiaans restaurant in de omgeving. 

Het toeristische luik was erg gevarieerd. Op zaterdagnamiddag bezochten we het historisch dorpje Hautvillers. Het hart van de Champagnestreek en verblijfplaats van de legendarische monnik Dom Pérignon, de “uitvinder” van de Champagne zoals we die nu kennen.

Zondag stond een historische wandeling door Reims, hoofdstad van de Champagnestreek, onder begeleiding en uitleg van JCI Gentlid en mede-organisator Frederik De Meyer op het programma.

Alle omstandigheden rond dit weekend vielen zeer goed mee. De gîte waarin we verbleven was bijzonder gezellig, ruim én goed gelegen. Ook de weergoden waren ons goed gezind. We konden niet beter verlangen. 

Kortom, een erg geslaagd weekend dat naar meer doet smaken…!