NCN - Tomorrow Ghent

Gent, 22-24 september 2017 -  Zoals elk jaar vond het nationaal congres van JCI België plaats eind september. Dit jaar was het de beurt aan JCI Gent Artevelde om het congres te organiseren. Voor ons als Gentse Jaycee's vlakbij; we waren dan ook massaal aanwezig. 

Dit jaar legde Gent Artevelde de lat heel hoog voor zichzelf en het moet gezegd: zijn ze er met glans over gesprongen! Na een jarenlange voorbereiding was het congres tot in de details geregeld en af. Proficiat!

Enkele van onze leden begonnen er al op vrijdagochtend aan met enkele opleidingen en sessies over de UN Sustainable Development Goals (SDG). S'avonds werd de dag afgeloten met een officiële opening en een gezellig Get Acquainted Party (GAP) in de Artcube. Hier was tijd om te netwerken met Jaycee's uit andere afdelingen, terwijl we een hapje/drankje meepikten van de typisch Gentse specialiteiten. 

jci-gent-ncn-2017

Zaterdag meteen vroeg uit de veren, om na een ontbijtje deel te nemen aan het gevarieerde programma met verschillende sportieve activiteiten, opleidingen, bedrijfsbezoeken, workshops, en de verderzetting van de SDG's waarrond het volledige congres opgebouwd was. 

Voor veel van onze leden werd duidelijk dat er heel wat kennis wordt vergaard over de toekomstige ontwikkelingen op technologische en duurzame energie vlak, én dat er een heel aantal kleine zaken zijn die we nu reeds kunnen doen.

Later op de avond, net voor de aftrap van het gala, vond de award ceremonie plaats. 2 dossiers waren ingediend voor JCI Gent, nl. Best local global goals voor ons project Your Future en een award voor Beste Afdeling. Jammergenoeg verloren we tegen een sterker Gent Artevelde. Ze wonnen verdiend! De rest van de avond werd in fijn gezelschap doorgebracht met lekker eten en een goed feestje achteraf. 

 

Afsluiten deden we op zondag, in de zon met een heerlijke BBQ! 

Kortom, een heel geslaagd congres in onze thuisbasis, wat kan een afdeling zich meer wensen?